“Terima kasih Kak Maz sudi dengar resah kesah saya..”

Assalamualaikum bfmom yang sangat bertenaga dan kental selalu. Hampir sepurnama Kak Maz tak bersiaran di blog ini. Banyak cerita penyusuan sebenarnya dan kes bf sebenarnya dalam masa ini. Tapi Kak Maz tidak berkesempatan untuk menaip di blog ini. Kak Maz fokus pada group WhatsApp Coaching Program untuk bfmom yang join bawah team susu ibu Kak…

Breast kiri tu air, breast kanan nasi?

Assalamualaikum mommies kesayangan Kak Maz semua.. Barbalik pada persoalan pada entry kali ini FAKTA atau AUTA dalam penyusuan.. Mari kita lihat permasalah seorang ibu ini… Macam mana ni? Baby saya asyik minum sebelah kiri je!Kembunglah perut dia minum air je tak makan nasi.Mak mertua saya kata. Breast kiri tu air, breast kanan nasi?Tolong! Tolong!  …

Puting saya jenis tenggelam/leper, boleh menyusukah?

Hai, assalamualaikum ibu menyusu! Team Susu Ibu telah membicarakan mengenai cabaran penyusuan khususnya kepada ibu yang mempunyai masalah puting payudara. Setiap wanita yakni ibu dianugerahkan payudara dengan keadaan puting yang berbeza. Ada 3 keadaan puting payudara wanita iaitu: Normal Nipple (Puting Normal – berbeza saiz samada saiz puting besar atau saiz puting kecil) Flat Nipple…

Do & Don’t Jika Ingin Ekslusif Penyusuan Bayi Untuk 2 Tahun

Assalamualaikum mommies kuat semua. Tengah buat apa tu, tengah mengepam menyusu ke? Tahniah! Petang ini Kak Maz akan kongsi sedikit hasil perbincangan dalam group Team Susu Ibu mengenai syarat dan terma dalam menjayakan penyusuan esklusif selama 2 tahun untuk bayi mereka. Haaa… jangan tak tau, nak berjaya dalam penyusuan juga ada syarat dan terma dia…

11 Sebab Utama Saya Menyusu Eksklusif 2 Tahun Bayi Saya

Assalamualaikum mommies yang kuat semangat dalam penyusuan! Selamat pagi.. Apa khabar harini? Kak Maz doakan anda semua bahagia, ceria dan penuh semangat sempena meraikan hari baru, tahun baru 2017. Pasti masih fresh kan gelombang dan aura azam tahun baru ini kan 🙂 Kak Maz mencoret cerita lagi hari ni berkaitan perkara yang sangat rapat dengan…

“Ok dah tau jawapannya. tapi bagaimana saya nak banyakkan susu dengan cepat selepas bersalin dan masa berpantang?

Assalamualaikum mommies kesayangan kakmaz semua, Barbalik pada persoalan pada entry yang lepas, Ok dah tau jawapannya. tapi bagaimana saya nak banyakkan susu selepas bersalin dan masa berpantang?     Entry yang lepas kakmaz sembang-sembang pasal “adakah sebab saya berpantang susu saya sikit?”. Nak tau jawapannya, mommies boleh rujuk semula pada entry yang lepas di sini….