Selamat Tahun Baru 2019 Dari Team Susu Ibu

  Assalamualaikum Salam Tahun Baru Masihi 2019 esok hari! Kak Maz mewakili team Susu Ibu mengucapkan “Selamat Tahun Baru 2019. Semoga Kejayaan Menjadi Milik Anda!” ❤ Semoga anda dan kita berjaya menjadi lebih baik dari semalam. ❤ Semoga anda dan kita beroleh Rahmat Allah bertimpa-timpa. ❤ Semoga anda dan kita beroleh Rahmat Allah bertalu-talu. ❤…

Wow Buku Planner Successful Muslimah 2019: Support Breastfeeding!

Assalamualaikum bfmoms sekalian yang Kak Maz sayangi semua 🙂 Harini last day dalam tahun 2018. Esok dah masuk tahun baru 2019. Alhamdulillah moga semua hajat  dan impian 2018 uolls dah kesampaian. Atau ada ke goals, hajat atau impian masih belum selesai? Takpe jangan risau, bawa ke depan segala goals, hajat dan impian itu ke tahun…

Meriahnya PEPSIIB – Program Esklusif Penyusuan Susu Ibu untuk Ibu Bekerjaya

Assalamualaikum dan selamat pagi, Lama Kak Maz tak bersiaran di muka buku wordpress ini. Harap ada yang sabar menanti update dari Kak Maz 🙂 Kak Maz baru-baru ini baru sahaja selesai dengan banyak perkara terutama dengan perkara yang baru sahaja habis iaitu Program Esklusif Penyusuan Susu Ibu untuk Ibu Bekerjaya atau nama singkatannya kita panggil…

Ilmu Penyusuan di Bengkel Projek Susu 3.0

Assalamualaikum ya ahli team susu ibu yang Kak Maz sayangi sekalian. Lama betul KakMaz tak bersiarankan. Kak Maz bizi sikit sejak menjak dalam tahun 2018 ni. Okay sebelum tirai 2018 melabuhkan tirainya Kak Maz nak share sikit mengenai Bengkel Projek Susu 3.0 yang dah dilancarkan oleh team projek susu sendiri. Rasanya bfmoms yang follow blog…

Susu Ibu adalah CUSTOM-MADE???

Assalamualaikum bfmoms yang ohsem sekalian! Sihat harini? Anak-anak sihat? ❤ Kak Maz alhamdulillah sihat harini, ceria seceria senyuman di bibir tatkala ada mata yang sedang membaca warkah entry kali ini 🙂 😉 Kali ini Kak Maz nak share sedikit perkongsian dari sahabat LC penyusuan dari cikgususu.com tentang kenapa susu ibu itu adalah unik dan ianya…

Ini satu-satunya buku Planner yang support Breastfeeding kan?

Assalamualaikum semua pembaca setia blog team susu ibu. Sebelum baca seterusnya, Kak Maz nak anda senyum lebar dahulu 🙂     Okey, dah senyum? Hihihi 🙂 Lama Kak Maz tak bersiaran dan menulis posting and entry baru. Banyak sebenarnya ilmu penyusuan yang Kak Maz nak share sebenarnya. Banyak sangat tau. Selain itu ada banyak lagi kes dan…

Apa yang best sangat-sangat tentang Susu Ibu ni?

  ai mommies. Assalamualaikum. Sedang buat apa tu? Mesti tengah mencari info berkaitan susu ibu bukan? 🙂 Kak Maz di tanya, Apa yang best sangat-sangat tentang susu ibu ni? Jadi, harini Kak Maz nak berkongsi mengenai perihal SUSU IBU. Ramai yang tahu asasnya susu ibu yakni air susu yang keluar daripada payudara ibu yang penuh…

Nak Tahu 7 Tips Elak Jaundise Bayi?

  Kak Maz, ada Petua Untuk Elak Demam Kuning (Jaundise) Bayi Masa Lahir?   Hai Assalamualaikum mommies? Ada beberapa ibu mengandung bertanyakan soalan begini pada saya. Baiklah. Kak Maz ada beber apa pengalaman tentang demam kuning atau bahasa sainsnya kita panggil sebagai Jaundise. Anak sulung Kak Maz, memang dapat jaundise dan ada anak Kak Maz…

“Boleh tahu tips susu drop semasa periot?”

Okay, Kak Maz ditanya soalan seperti di atas. Ini penjelasan serba sedikit tips cara saya. Periot (datang Haid) mmg tak dapat elak setiap bulan dimana perubahan hormon berlaku yg boleh beri kesan pada production susu sedikit sebanyak depends on individu tak sama. Tapi kita boleh bantu kilang susu kita utk produce susu dgn baik. Sedikit…

Program Breastfeeding Coaching Online BF-TSI

Assalamualaikum w.b.t semua mommies bf sekalian. Apa khabar harini? Kak Maz doakan anda semua sihat dan berada dalam rahmah dan barokah Allah selalu. Semua sudah maklum dan tahu akan kepentingan breastfeeding (bf) bukan? Banyak Kak Maz sudah kongsi akan kelebihan penyusuan susu ibu esklusif kepada baby uols. Dan sekali lagi Kak Maz utarakan bahawa penyusuan…

Milkbooster??

Ramai yang tanya tentang supplement penyusuan ini. Ramai yang sangat ingin tahu terutama first time mothers dan even ibu yang baru nak bermula jihad dalam menjayakan penyusuan susu ibu esklusif 2 tahun untuk anak berikutnya. Saya kagum dengan para pengedar milkbooster. Saya sendiri adalah pengedar milkbooster. dan dan dan.. Banyak milkbooster di pasaran sekarang. Mommy…