“Susu Sikit.. Apa Harus Saya Buat? Tolonggg saya!”

This is the post excerpt.

Advertisements

Apa yang best sangat-sangat tentang Susu Ibu ni?

  ai mommies. Assalamualaikum. Sedang buat apa tu? Mesti tengah mencari info berkaitan susu ibu bukan? 🙂 Kak Maz di tanya, Apa yang best sangat-sangat tentang susu ibu ni? Jadi, harini Kak Maz nak berkongsi mengenai perihal SUSU IBU. Ramai yang tahu asasnya susu ibu yakni air susu yang keluar daripada payudara ibu yang penuh…

Nak Tahu 7 Tips Elak Jaundise Bayi?

Kak Maz, ada Petua Untuk Elak Demam Kuning (Jaundise) Bayi Masa Lahir?   Hai Assalamualaikum mommies? Ada beberapa ibu mengandung bertanyakan soalan begini pada saya. Baiklah. Kak Maz ada beber apa pengalaman tentang demam kuning atau bahasa sainsnya kita panggil sebagai Jaundise. Anak sulung Kak Maz, memang dapat jaundise dan ada anak Kak Maz yang…

“Boleh tahu tips susu drop semasa periot?”

Okay, Kak Maz ditanya soalan seperti di atas. Ini penjelasan serba sedikit tips cara saya. Periot (datang Haid) mmg tak dapat elak setiap bulan dimana perubahan hormon berlaku yg boleh beri kesan pada production susu sedikit sebanyak depends on individu tak sama. Tapi kita boleh bantu kilang susu kita utk produce susu dgn baik. Sedikit…

Program Breastfeeding Coaching Online BF-TSI

Assalamualaikum w.b.t semua mommies bf sekalian. Apa khabar harini? Kak Maz doakan anda semua sihat dan berada dalam rahmah dan barokah Allah selalu. Semua sudah maklum dan tahu akan kepentingan breastfeeding (bf) bukan? Banyak Kak Maz sudah kongsi akan kelebihan penyusuan susu ibu esklusif kepada baby uols. Dan sekali lagi Kak Maz utarakan bahawa penyusuan…

Milkbooster??

Ramai yang tanya tentang supplement penyusuan ini. Ramai yang sangat ingin tahu terutama first time mothers dan even ibu yang baru nak bermula jihad dalam menjayakan penyusuan susu ibu esklusif 2 tahun untuk anak berikutnya. Saya kagum dengan para pengedar milkbooster. Saya sendiri adalah pengedar milkbooster. dan dan dan.. Banyak milkbooster di pasaran sekarang. Mommy…

“Terima kasih Kak Maz sudi dengar resah kesah saya..”

Assalamualaikum bfmom yang sangat bertenaga dan kental selalu. Hampir sepurnama Kak Maz tak bersiaran di blog ini. Banyak cerita penyusuan sebenarnya dan kes bf sebenarnya dalam masa ini. Tapi Kak Maz tidak berkesempatan untuk menaip di blog ini. Kak Maz fokus pada group WhatsApp Coaching Program untuk bfmom yang join bawah team susu ibu Kak…

5 Tips Solat Terawih Dengan Anak Kecil Dan Yang Menyusu

Salam Ramadan hari ke-14. Apa kabar ibu menyusu semua? Sempena Ramadan bulan Mulia ini, Kak Maz nak kasi sikit tips bagaimana nak solat terawih buat mak-mak dengan anak kecil. Sebenarnya Kak Maz dah share di FB Kak Maz sendiri, tapi hari ni ada peluang untuk share pula di blog team susu ibu ini. Kak Maz copy…

“Tidaklah Allah menurunkan sesuatu penyakit, melainkan Dia juga menurunkan ubatnya”

“Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati”. Jadi tidak salah kita berkongsi apa petua dan amalan untuk kebaikan kesihatan kita bukan? 🙂 Begitulah juga dalam penyusuan susu ibu. Jangan sesekali berpaling untuk berhenti menyusukan anak dengan susu ibu kerana ia adalah umpama ubat penawar kepada penyakit anak-anak kecil terutamanya bagi bayi yang masih sangat kecil itu….

5 Tips Berkesan Menjayakan Penyusuan Dalam Bulan Ramadhan

Assalamualaikum dan salam perjuangan ibu menyusu semua! Apa kabar? Moga mommies semua sihat dalam menjayakan jihad penyusuan. Bulan depan dah masuk bulan Ramadhan al-Kareem ya mommies. Bagi yang beragama Islam Ramadhan ini adalah rukun Islam yang ketiga, hukumnya adalah WAJIB dilaksanakan. Tetapi bagi ibu menyusu dan yang sedang hamil/mengandung, ada beberapa kelonggaran yang Islam berikan…

Apa 7 Supplement ‘Tambah Susu’ itu? Saya nak tahu please…

011-3957 4049Eh! Tak sabar-sabar nak tahu ye supplement apa? Okey, sabar-sabar mommies ❤ ❤ Berikut adalah 7 Supplement ‘tambah susu’. Kenapa ia dipanggil supplement tambah susu kerana suplement-supplement ini dapat membantu badan mommies lebih sihat, membaikpulih badan yang mana kurang, dan paling utama ianya membekalkan segala nutrisi yang diperlukan oleh seorang ibu yang menyusukan anaknya…

Iye ke kenal dahulu baru jatuh cinta?

Oke.. Assalamualaikum mommies menyusu semua. Seperti yang dijanjikan semalam, Kak Maz akan berkongsi akan kebaikan 7 Supplement untuk tambah susu ini. Tetapi sebelum itu, Iye ke kenal dahulu baru jatuh cinta? Hihi.. rasa-rasa jawapan anda bagaimana? Tentulah kena kenal dahulu baru rasa cinta itu akan datang bukan? Betul tak? (ala, macam kisah cinta mommies semua…